Κροατική κουζίνα στο Eagles Palace: η ποιότητα σε απόλυτες τιμές!

0

Γιατί η ποιότητα και η εκλεπτυσμένη αισθητική είναι συνυφασμένα με το Eagles Palace και την ιστορία του…
Γιατί οι άνθρωποι του Resort δε θα μπορούσαν να μην πετύχουν (και) σήμερα το τέλειο…

Γιατί το δείπνο των Stjefan Vukadin και του executive chef του Eagles Villas Ιωάννη Τσελεπάκη αποτέλεσε την επιτομή του άριστου: απαλή γεύση, τολμηροί συνδυασμοί πρώτης ύλης, food styling, εξαιρετικό service – πληρούσαν τις προδιαγραφές του άρτιου, του αψεγάδιαστου και του επαγγελματικού.

Τα πιάτα των chef ανέδειξαν την πολυτελή διάσταση των μεσογειακών δεδομένων: αιγαιοπελαγίτικα ψάρια και θαλασσινά σε πλήρη εναρμονισμό με σάλτσες εσπεριδοειδών, τυροπήγματα, λαχανικά και σαλάτες, ελιές Χαλκιδικής και φυσικά extra παρθένο αθωνικό ελαιόλαδο.

Ξεκινήσαμε τη γαστρονομική μας περιήγηση στη Δαλματία με θαλασσινά και ταρτάρ ψαριού που σιγοψήθηκαν σε μαρινάδες πορτοκαλιού και βανίλιας και συνταιριάχθηκαν με τρούφα και μέντα. Συνεχίσαμε με γαρίδες που σερβιρίσθηκαν με θαλάσσια σπαράγγια, κρίταμα και ελιές Χαλκιδικής. Το κυρίως πιάτο – φρέσκο καλαμάρι Αγίου Όρους σε γλυκό κρασί – προσφέρθηκε με πολέντα και προσθήκη τυριού αλλά και κρακεράκι ρυζιού. Το επιδόρπιο – μια κρέμα βανίλιας και πορτοκαλιού – απογειώθηκε από το συνδυασμό της σάλτσας βύσσινου, του φυστικιού στο μπισκότο και του αθωνικού ελαιόλαδου.

«Η μεσογειακή διατροφή» είπε ο βραβευμένος με 3 Gault Millau toques Κροάτης guest chef Stjefan Vukadin «σου δίνει τη δυνατότητα να πετύχεις το εξεζητημένο μέσα από τη χρήση του απλού. Γη και θάλασσα μαζί – να μυρίζεις και να γεύεσαι χωρίς να φτιασιδώνεις. Χωρίς να προσθέτεις. Να βελτιώνεις, συνδυάζοντας. Χωρίς να ανακατεύεις υλικά. Η Μεσόγειος» κατέληξε «σου προσφέρει απλόχερα την εξαιρετική πρώτη ύλη, την οποία δε θα βρεις πουθενά αλλού στον κόσμο. Εσύ πρέπει να τη χρησιμοποιήσεις έτσι, που να την αναδείξεις χωρίς να σκεπάσεις τη γεύση των προϊόντων της».

Stjefan Vukadin, Ιωάννη Τσελεπάκη = Σας ευχαριστούμε.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.