Απλή και αισθαντική «η γιορτή της μεσογειακής κουζίνας» στα Πυργαδίκια

0

Όταν ο Λιβανέζος chef Georges Akkiki επισκέφθηκε τα Πυργαδίκια, τότε αντιλήφθηκε πόσο μεσογειακό έπρεπε να είναι το μενού του.

Γιατί, όταν το μπαλκόνι του Fish Restaurant Αμαλία αγγίζει το κύμα και ο μικρός κολπίσκος μπροστά του φτάνει μέχρι το τοπικό ψαρολίμανο, από όπου κάθε πρωί η ιδιοκτήτρια Αμαλία προμηθεύεται φρέσκο ψάρι από τα Πυργαδικιώτικα καίκια, τότε η Μεσόγειος αποκτά την πραγματική της διάσταση.

Εκεί λοιπόν, στο πιο αντιπροσωπευτικά μεσογειακό σημείο της Ανατολικής Χαλκιδικής, στο λιμανάκι των Πυργαδικίων, το KOUZINA 2018 παρέθεσε το αποχαιρετιστήριο δείπνο του: ένα μεσογειακό μενού 5 πιάτων που «μπέρδεψε» ελληνική και λιβανέζικη κουζίνα, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό γαστρονομικό «αντάμωμα»!

Ζυμωτό ψωμί με ελιές, ρίγανη και λάδι Πυργαδικίων, χωριάτικη σαλάτα με κατσικίσιο τυρί του Γαβρίλου, γαρίδες με χούμους, λαβράκι με μελιτζάνες και κολοκυθάκια, μους γιαουρτιού Αρναίας με καλοκαιρινά φρούτα και γλυκό κεράσι επένδυσαν στην απλότητα και κέρδισαν τη γευστική αισθαντικότητα.

Τα μενού του KOUZINA 2018 σήμερα περνούν στην ιστορία. Το κοινό ισχυρίσθηκε ότι ήταν τα πιο επιτυχημένα της 9χρονης πορείας του φεστιβάλ! Και αυτό μας ερεθίζει τόσο ώστε, το 2019 να τοποθετήσουμε τον πήχη ακόμη ψηλότερα!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.